LIITU Blogi – 15 vuotta autokoulua

Aloittaessani työt toimistosihteerinä 2.9.2002, oli elämä autokoulun toimistossa hyvin erilaista kuin tänä päivänä. Sähköpostiliikennettä oltiin vasta aloittelemassa, viestiliikenne toimi faxin välityksellä, eikä yrityksellä ollut vielä nettisivuja. Ajokorttilupahakemukset kirjoitettiin kirjoittimella ja tärkeät tiedot säilöttiin pilvipalvelun sijaan arkistointimappeihin. Myös autot ja niiden tekniikka ovat kehittyneet paljon näiden vuosien aikana, samoin digitalisaation kehittyminen on vienyt alaa eteenpäin isoin askelin. Liikenneopettajan roolikin on näinä vuosina kehittynyt ja tänä päivänä asiakkaat saavat juuri heille henkilökohtaisesti räätälöityä opetusta.

Tärkein asia ei kohdallani ole kuitenkaan muuttunut, se on rakkaus asiakaspalveluun. Joka päivä olen kiitollinen kaikista ihanista asiakkaistamme, joita olen näiden vuosien aikana saanut tavata. Heidän kanssa olen saanut viettää ikimuistoisia hetkiä sekä teoriatunneilla, että ajotunneilla kuin toimistossakin. Parhaiten mieleeni näistä kohtaamisista ovat jääneet syvälliset ja luottamukselliset keskustelut sekä hervottomat naurukohtaukset, joista ei ole ollut tulla loppua. Eräistä asiakkaista on jäänyt minulle elinikäisiä ystäviä.

Viiteentoista vuoteen mahtuu paljon niin ylä- kuin alamäkiäkin; paljon työtä, yrittäjän pitkiä työpäiviä, valtavasti vastuuta, uusia opintoja, liikenneopettajaksi valmistuminen, vakava sairastuminen, mutta ennen kaikkea paljon iloa, hersyvää huumoria, pakahduttavaa onnea ja onnistumisen riemua. Kaikesta on selvitty ja elämän mottoni onkin: ”asioilla on tapana järjestyä”.

Tänä vuonna juhlitaan, mutta aihetta on myös nöyrään kiitokseen. Yksin en ole näitä vuosia kulkenut, vaan matkassani on ollut kaikki nämä vuodet mahtavia ihmisiä, olen kiitollinen heistä jokaisesta. Haluan kiittää kaikkia työntekijöitämme, olette minulle tärkeitä ja rakkaita persoonia jokainen. Suuren kiitoksen saa myös oma perhe ja ystävät. Vaikeina hetkinä olette tsempanneet ja motivoineet jaksamaan eteenpäin ja ilon hetkinä olette olleet jakamassa kanssani onnenkyyneleitä.

Toivon, että edessäni on vielä monta hyvää vuotta ja vuosikymmentä ammattitaitoisen liikennekasvatuksen ja teidän ihanien asiakkaiden parissa.

Ilolla ja kiitollisuudella

Mirka Laakso

Autokoulu Drive Center Oy
Liikenneopettaja / yrittäjä
LIITUn hallituksen jäsen